ÈTIC

3V6A0734.jpg

Veiem que la implicació per a la millora social i del medi ambient a Catalunya i a Espanya està ben arrelada i en un clar augment. Algunes dades corroboren aquest increment:

- La facturació de les indústries que venen productes alimentaris ecològics, només a Catalunya, ha augmentat, de l’any 2003 al 2015, de 34,5 milions d’euros a 401 milions.

- L’any 2017 hi havia 126 cooperatives de consum a Catalunya. Aquesta autoorganització per al consum va en augment, i cada any es creen noves cooperatives: el 2016, per exemple, en van ser 6.

- Existeixen entitats tals com 456 associacions de veïns, més de 150 casals i ateneus populars als països catalans, el 81% de les famílies amb escolars inscrits tant a centre públics com privats formen part de les Associacions de Mares i Pares (AMPAS) en els diferents centres educatius.

- A Espanya, hi ha quasi un milió i mig d’associats en alguna ONG i més de 67.000 voluntaris.

Altres activitats assenyalades com la Marató de TV3 o els Grans Recaptes que s’han dut a terme, compten també, puntualment, amb la dedicació altruista de desenes de milers de persones cada any.
Queda clar doncs, que hi ha un gran nombre de persones disposades a fer gestos de millora social.

En el cas del consum de la roba socialment raonable hem de buscar molt per trobar-ne o fins i tot, d’algunes peces, no hi ha oferta.

Amb Saüc pretenem, d’una banda, posar-vos-ho fàcil a l’hora d’adquirir una peça de roba tant quotidiana com uns texans, i per l’altra, que amb aquesta acció entreu a formar part d’un projecte amb el qual ens agradaria crear una estructura duradora que, petita o gran, l’ètica sigui la màxima prioritat.