Els elements que componen els texans:

Teixits

El teixit texà (denim): 

· Està elaborat en un 98% de cotó ecològic i un 2% d’elastà. 

· Té un gramatge de 380gr/m2.

· Disposa de certificat GOTS. La planta de cotó, doncs, és cultivada amb tècniques d’agricultura ecològica. El certificat GOTS, a més, te en compte aspectes com el consum d’aigua en el conreu i les condicions de treball dels operaris implicats en tota la cadena.

· El fil amb que està elaborat el teixit s’anomena de cotó pentinat o combed cotton. Aquests fils estan composats amb fibres més llargues de cotó, de manera que originen fils més resistents, a més de ser més suaus al tacte i sostenen millor els processos de tenyit ja que resisteix millor les rentades.

· Seguin el criteri de minimitzar la petjada de CO2, hem escollit un teixit de Turquia. Així, el cultiu del cotó i l’elaboració del teixit es duen a terme a aquest país. 

· El colorant és Indigo, també certificat per GOTS.

El teixit per les butxaques:

· Està fet en un 100% de cotó ecològic. 

· Té un gramatge de 160gr/m2.

· Disposa de certificat GOTS i està igualment cultivat i produït a Turquia. 

· No té colorant. 

Complements

La cremallera:

· La banda tèxtil esta teixida amb fils de plàstic PET reciclat. Les dents metàl·liques de la bragueta són de llautó, igualment reciclat.

· En aquest cas, el criteri que hem volgut valorar com a preferent ha sigut el fet que les braguetes estiguin confeccionades amb material reciclat, “premiant” així l’esforç de reciclar; ha prevalgut aquest criteri al fet que estiguin produïdes a Àsia, i que tinguin un preu més elevat.

Els botons i els reblons:

· Els botons són fets amb acer inoxidable.

· Els acabats dels botons, és a dir, la fina capa metàl·lica que es veu, és tractada de manera que es gasta un 89% menys d’aigua, un 64% menys d’energia, un 46% menys d’elasticitat, i s’utilitzen un 66% menys de grams de productes químics  per cada kg. de material final. 

· En aquest cas, també, hem valorat com a preferent, l’esforç en reduir la utilització de productes químics i l’energia, per davant del fet que estiguin produïts a Àsia i tinguin un preu més elevat. 

El Fil:

· El fil amb que cosim les diferents peces del texà, està composat per filaments de polièster. En aquest cas hem posat la preferència en la durabilitat que volem que tinguin les costures, ja que, per ara, aquest és el material disponible més resistent. 

L’etiqueta exterior:

· L’etiqueta exterior la confeccionem amb retalls del mateix teixit de texà (denim) amb que fem els pantalons. El teixit de l’etiqueta disposa, per tant, de certificat GOTS. D’aquesta manera els texans Saüc no utilitzen materials d’origen animal, són vegans.

· El tint de l’etiqueta exterior és el que s’utilitza per a la serigrafia, en aquest cas, però, amb el certificat CPSIA, que manifesta que aquest tint no compta amb PVC, metalls pesats ftalats i formaldehid, i que no conté matèries primeres ni materials amb plom afegit.

Les etiquetes interiors:

· El teixit de les etiquetes interiors és de cotó ecològic amb certificat GOTS.

El tint de l’etiqueta exterior és el que s’utilitza per a serigrafiar, en aquest cas, sense cap tipus de certificació. No hem trobat cap empresa que confeccionés etiquetes interiors que utilitzi tints ecològics.

Cada model compta amb 6 talles:

 
 
TABLA TALLES.PNG