COTÓ ECOLÒGIC

Els texans són confeccionats amb teixit de cotó ecològic.

El segon requisit en què hem posat especial esment consisteix en la màxima proximitat dels productors d’aquest cotó.

Les xifres del 2014/15 revelen que hi havia 18 països productors de cotó ecològic. En la recerca de teixit, però, hem sabut que Grècia s’ha afegit a la llista.

 
002_mapamundi.png
 

*En aquest moment, els únics materials utilitzats que no són ecològics són la cremallera, i el fil. 

Certificat GOTS Global Organic Textile Standard

El teixit que utilitzem disposa de certificat GOTS.

En la seva web hi llegim que “Inclou criteris ecològics i socials, i sustentada per certificacions independents en tota la cadena de provisió tèxtil.” “La Versió 5.0 es va publicar l'1 de març de 2017, tres anys després de la presentació de la versió 4.0 i a dotze anys del llançament de la 1a Versió. En el treball de revisió es van considerar elevats requisits en matèria tant ecològica com de criteris socials, i també practicitat i possibilitat de verificació a nivell mundial per tal d'aconseguir criteris fiables i transparents.”

Seguim llegint que “L'objectiu de la norma és definir els requeriments reconeguts globalment per assegurar la condició orgànica dels productes tèxtils, des de l'obtenció de la matèria primera, a través d'una producció responsable amb el medi ambient i el medi social, fins al correcte etiquetatge, per tal que el producte final ofereixi al consumidor la necessària seguretat i credibilitat. ”La norma comprèn el processament, fabricació, presència, etiquetatge, comercialització i distribució de tèxtils realitzats amb un mínim de 70% de fibres orgàniques certificades.“